Uitnodiging info bijeenkomst Buurtbemiddeling

Uitnodiging informatie bijeenkomst Buurtbemiddeling Emmen i.s.m. Sedna Emmen Zuid.

Buurtbemiddeling is de 1e hulp bij burenruzie.

Inwoners met burenproblemen kunnen zelf – en kosteloos - naar Buurtbemiddeling stappen. Goed opgeleide, deskundige buurtbemiddelaars gaan met beide buren in gesprek.

Tijdens een bemiddelingsgesprek zoeken de buren naar oplossingen voor de ervaren problemen. Dit zijn oplossingen die standhouden omdat buren ze samen hebben bedacht. Dat laatste is misschien nog wel belangrijker dan je gelijk krijgen bij een rechter. Ruim 7 van de 10 aangemelde zaken worden naar tevredenheid van bewoners opgelost.

Burenproblemen kunnen gaan over geluidsoverlast, pesterijen en ‘buitenproblemen’. Dit gaat bijvoorbeeld over een verkeerd geplaatste schutting of overhangende takken in de tuin, de rook van een barbecue op het balkon van de buren, of huisdieren die in de tuin worden uitgelaten.

Wil je hier meer over weten, kom dan naar de informatie bijeenkomst op maandag 13 januari aanstaande.

Locatie:                Valkenhof, Boomvalk 80 in de Rietlanden (Emmen)

19.00 uur            Inloop

19.30 uur            Informatie over Buurtbemiddeling

                           Voldoende ruimte om vragen te stellen

Mocht je verhinderd zijn deze avond en je hebt behoefte aan informatie over Buurtbemiddeling, dan kun je meer informatie vinden op de site van Sedna www.sednaemmen.nl/de-buurt/buurtbemiddeling/ en op www.problemenmetjeburen.nl.

Of als je onze hulp wilt of je hebt nog een vraag, dan kun je bellen met Willy Afman 06-12813261 of 0591-680800 of stuur een mail naar buurtbemiddeling@sednaemmen.nl.