Kinderzwerfboekdag

PERSBERICHT

Kinderboeken deel je op de Nationale Kinderzwerfboekdag

Breng een kinderboek naar kinderzwerfboekstation 'de Boekenkraai' op 6 oktober a.s.

Op woensdag 6 oktober is het  Nationale Kinderzwerfboekdag.

In heel Nederland worden op deze dag kinderboeken uit zwerven gestuurd. Ook kinderzwerfboekstation 'de Boekenkraai' in de Rietlanden doet mee!

Wij roepen kinderen op om op 6 oktober gelezen kinderboeken bij ons te brengen. Het boek krijgt een zwerfsticker opgeplakt en kan beginnen aan een spannend zwerfavontuur.

De Kinderboekenweek start ook op 6 oktober 2021.

Kinderzwerfboek, onderdeel van Nationaal Fonds Kinderhulp, vindt dat er boeken moeten zijn voor álle kinderen. Lezen is namelijk cruciaal voor de ontwikkeling van ieder kind. Daarom roept KinderzwerfboekStation 'de Boekenkraai' aan de Bonte Kraai 18 kinderen op om op 6 oktober hun gelezen kinderboeken te brengen. Natuurlijk kunnen zij dan zelf een ander leuk boek uitzoeken om thuis te lezen en daarna weer uit zwerven te sturen! Tussen 13 uur en 16 uur is de StationsChef aanwezig. Vanaf begin september zijn er via 'de Boekenkraai' kleurplaten verspreid waarmee leuke prijsjes  zijn te winnen. Voor iedere bezoeker is er sowieso een kleine verrassing en de uitslag van de kleurplatenwedstrijd wordt op deze middag ook bekend gemaakt.  De StationsChef kan je ook helpen met de zwerfstickers plakken op jouw zwerfboek.

Wat is een KinderzwerfboekStation?
Aan de Bonte Kraai 18, staat sinds oktober 2020 een KinderzwerfboekStation. Kinderen halen hier een boek om thuis te lezen en laten het weer ergens achter voor een ander kind. Een zwerfboek kan je ook tegenkomen in wachtkamers, treinen, hotels, kinderboerderijen en natuurlijk in een KinderzwerfboekStation. 

Voor meer informatie en de adressen van KinderzwerfboekStations: www.kinderzwerfboek.nl

 'de Boekenkraai' is niet alleen een kinderzwerfboekstation maar ook minibieb, waar boeken voor volwassenen te vinden zijn. Bij mooi weer staan er extra bakken met hobbyboeken naast de kast.

WEES WELKOM!

PS. In Emmen zijn zeker 12 kinderzwerboekstations actief. (Scholen meegerekend)