Gemeentelijke acties bij de Grote Rietplas

Wij ontvingen de volgende mededelingen van de gemeente:

Bij deze informeren wij u over een tweetal acties die de gemeente op korte termijn bij de grote rietplas uit laat uitvoeren.De werkzaamheden worden op initiatief van, door en onder verantwoordelijkheid van de gemeente Emmen uitgevoerd.

Voor nadere uitleg kunt u zich wenden tot de gemeente.

Realiseren van hondenstrand

Aan de zuidkant van de Grote Rietplas ligt een zwemstrand dat voornamelijk wordt  gebruikt door hondenbezitters om met hun honden in het water te gaan. Dit gaat ten koste van de kwaliteit van het zwemwater. Om de kwaliteit van het zwemwater goed te houden en honden ruimte te geven komt er een speciaal hondenstrand bij de kanobaan. In de bijlage zit een tekening met daarop de stranden.

Eilandjes van bos en struikvormers omvormen tot bloemrijke gras

De eilandjes ter hoogte van het Rietstrand zijn erg populair voor ganzen. Ook deze ganzen zorgen voor een slechte kwaliteit van het zwemwater. Om de ganzen te ontmoedigen om hier te verblijven worden de bosschages verwijderd en er bloemrijke eilanden van gemaakt.

Bovenstaande maatregelen zorgen voor een positieve bijdrage aan de zwemwaterkwaliteit van dit gebied.

Als u op een van de onderstaande kaarten klikt krijgt u een grotere uitvoering te zien die u ook kunt downloaden en/of printen.