Info

De Wijkvereniging Rietlanden heeft ten doel: het beschermen en bevorderen van een goed woon- en leefklimaat in de wijk.

De Wijkvereniging is erkend overlegpartner van de gemeente (EOP) en aanspreekpunt voor de bewoners uit de wijk.

De gemeente stelt de Wijkvereniging op de hoogte van alle onderdelen van het gemeentelijk beleid die van invloed (kunnen) zijn op de leefbaarheid van de wijk.

Anderzijds zal het bestuur factoren die de leefbaarheid negatief of positief (kunnen) beïnvloeden onder de aandacht van de gemeente brengen.

De Wijkvereniging heeft verschillende onderwerpen in behandeling, hier vindt u een lijst met de actuele onderwerpen die in behandeling zijn, of inmiddels afgewerkt.

Onze eigen ruimte bevindt zich in Woonwijkcentrum Valkenhof

Onze vereniging is geen gezelligheidsvereniging die bingo's etc. organiseert. Het is echter wel zo dat als er bij de bewoners behoefte bestaat voor het organiseren van een grote activiteit in de wijk, de Wijkvereniging altijd, daar waar zij kan, de vrijwilligers ondersteuning zal bieden.

Het bestuur van de Wijkvereniging komt één maal per maand bij elkaar en deze vergaderingen zijn besloten.

Vier maal per jaar op de eerste maandag van elk kwartaal houden we een openbare vergadering.

Eén keer per jaar houden we een openbare jaarvergadering.

Voor onze werkgroepen zoeken wij vrijwilligers. Indien u interesse heeft, komt u eens langs op ons spreekuur.

Nieuws

Bekijk al het nieuws
 • Wijkkrant 2022

  Volgende week komt onze wijkkrant weer uit! Hij wordt 29 en 30 november bezorgd samen met het weekblad de Emmercourant. Dus let goed op als u deze in de bus krijgt. Veel leesplezier.

  Lees meer
 • Reminder! Online buurtsessie "Verbeter je huis!" 29 november 2022

  Zie vorig bericht - er zijn al ruim 50 aanmeldingen! Er is nog plek om u aan te melden voor deze interessante sessie! Ga naar  www.regionaalenergieloket.nl/emmen en klik op Rietlanden-Online Buurtsessie "Verbeter je Huis" en meldt u aan voor deze interessante sessie!

  Lees meer
 • Online buurtsessie - Verbeter je huis!

  Steeds meer mensen gaan aan de slag met energiezuinig wonen. In een energiezuinig huis woont u prettiger en heeft u een lagere energierekening. Daarnaast is energie besparen goed voor het milieu. Maar waar te beginnen? Op 29 november om 19.30 uur organiseren gemeente Emmen en de Doetank een online buurtsessie.

  Lees meer
 • N34 tussen Emmen en Coevorden is volgende week dicht bij knooppunt Holsloot. Kijk hier hoe je moet omrijden

  Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de buitenste rijstroken van het knooppunt naar de A37 en kan bij de eerstvolgende af- en opritten terug rijden.De afsluiting duurt van maandag 14 november 6.00 uur tot en met vrijdag 18 november 16.00 uur.

  Lees meer